GGZ Congres Persoonlijkheidsstoornissen

Green Village Nieuwegein
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein
Nederland
9 oktober

Dialectische gedragstherapie (DGT), schematherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Mentalization-Based Treatment (MBT) zijn maar enkele therapievormen die de afgelopen jaren een opmars hebben gemaakt bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen als borderline en depressie. Met deze technieken kan de behandelaar mensen helpen los te komen van gedragspatronen waar zij last van hebben, ze helpen om hun relaties te verbeteren (waaronder die met henzelf) en beter omgaan met negatieve ervaringen in het leven.

Specifieke patiëntgroepen
In het middagprogramma van het Ggz-congres Persoonlijkheidsstoornissen is er daarom alle gelegenheid om verdieping, oefening en verfijning op te doen met deze therapievormen in diverse workshops. Ook is er aandacht voor specifieke patiëntgroepen, zoals patiënten met een laag IQ, hoog begaafde patiënten of ouderen met een persoonlijkheidsstoornis.

Overstijgende thema’s
Maar niet voordat in de ochtend sprekers u in plenaire sessies meenemen langs de laatste wetenschappelijke inzichten over diagnostiek, onderzoeksresultaten en implicatie voor behandeling. De keynote lezing wordt verzorgd door prof. dr. Dirk De Wachter, de Vlaamse psychiater die veel bekendheid heeft verworven met zijn bestsellers Borderline Times (2011) en De kunst van het ongelukkig zijn (2019). Maar ook krijgt u een overzicht van de stand van zaken in overstijgende thema’s als comorbiditeit, emotieregulatie en Ernstig Psychiatrisch Aandoeningen (EPA).

Wat u meeneemt | Dit geaccrediteerde congres biedt u een mooie mix van:

  • recente wetenschappelijke informatie
  • hernieuwde inzichten
  • verbanden met andere domeinen
  • bruikbare methodes
  • herkenbaar casusmateriaal
  • praktische handvatten en tips
  • verfijning, verrijking en verdieping

Voor wie?
Het congres is primair bedoeld voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en alle andere professionals die meer willen weten over persoonlijkheidsstoornissen.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit congres en de mogelijkheid tot inschrijven kijkt u op deze website