Masterclass Narcistische Persoonlijkheidsstoornis

Op 6 juni zal Dr. Lois W. Choi-Kain een masterclass geven over de narcistische persoonlijkheidsstoornis, getiteld: Adapting Evidence Based Treatments for Borderline Personality Disorder to Narcissistic Personality Disorder: Are they good enough? 

In deze masterclass zal psychiater Lois Choi-Kain ingaan op alle in’s en out’s in de behandeling van de Narcistische Persoonlijkheidsstoornis (Narcissistic Personality Disorder = NPD) en hoe deze stoornis vaak samen gaat met en invloed heeft op (de
behandeling van) andere aandoeningen alsook op het therapeutisch proces.

De narcistische persoonlijkheidsstoornis wordt in de klinische praktijk vaak niet consistent gediagnostiseerd en behandeld. In tegenstelling tot de Borderline Persoonlijkheidsstoornis (Borderline Personality Disorder = BPD) is er tot op de dag van vandaag nog geen evidencebased behandeling beschreven. In deze masterclass zal Lois Choi-Kain overeenkomsten en verschillen tussen de behandeling van BPS en NPS uiteenzetten. Vervolgens zal zij vanuit diverse referentiekaders (General Psychiatric Management (GPM), Mentalization Based Treatment (MBT) en Transference Focused Psychotherapy (TFP)) ingaan op hoe de beschreven behandelingen voor BPD aan te passen, zodat ze geschikt zijn voor het behandelen van NPD.

Meer informatie

De masterclass vindt plaats op het Altrecht Sanatoriumterrein te Zeist van 13:00 - 18:00 uur. 
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de organisatie. U kunt ook een combinatieticket aanschaffen voor zowel de masterclass als het GIT-PD congres op 7 juni.