Nieuws van 03/2016

 • 29 maart

  Stef Decoene schreef onlangs het boek "Over stoute dingen doen"; een inleiding in de criminologische psychologie. 

 • 22 maart

  Jaarlijks sterven gemiddeld tussen de 120 en 140 jongeren onder de 25 jaar aan zelfdoding. Bovendien hebben zo’n 3000 jongeren medische hulp nodig na een poging. De dreiging van suïcide trekt een grote wissel op de jongeren zelf, hun ouders, familie, vrienden, klasgenoten en leerkrachten. Het Handboek suïcidaal gedrag bij jongeren komt tegemoet aan de vraag naar kennis over suïcidale jongeren.

   

 • 15 maart

  Psychotherapie als aangewezen behandeling                                                           

  Psychotherapie is de aangewezen behandeling voor het behandelen van een persoonlijkheidsstoornis. Deze therapie kan op verschillende manieren worden ingezet; zo zijn er destabiliserende methodes, waarbij de patiënt geconfronteerd wordt met zijn/haar gedrag. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een meer empathische en steunende aanpak. 

 • 15 maart

  Er dreigt een teloorgang van afdelingen voor klinische psychotherapie in Nederland. Hierom is in samenwerking met het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen het podium Klinische Psychotherapie opgericht. In dit artikel is meer te lezen over het belang van klinische behandeling voor sommige mensen met een persoonlijkheidsstoornis.