Nieuws

 • 6 juni

  Masterclass Narcistische Persoonlijkheidsstoornis

  Op 6 juni zal Dr. Lois W. Choi-Kain een masterclass geven over de narcistische persoonlijkheidsstoornis, getiteld: Adapting Evidence Based Treatments for Borderline Personality Disorder to Narcissistic Personality Disorder: Are they good enough? 

 • 14 mei

  GGZ College Persoonlijkheidsstoornissen

  Op 14 mei vond het GGZ College Persoonlijkheidsstoornissen plaats, een Webinar van GGZ Friesland met o.a. Martin Steendam en Saskia Knapen.
  Dit college is terug te kijken via: https://www.ggzcollege.nl/persoonlijkheidsstoornissen.

 • 5 april

  Deelnemers gezocht voor PICTURES-onderzoek

  Voor een onderzoek naar het herstel in behandelingen van persoonlijkheidsproblematiek zijn onderzoekers van Arkin op zoek naar cliënten die al geruime tijd in behandeling zijn voor een persoonlijkheidsstoornis en hun familieleden, partners en/of goede vrienden.

 • 27 maart

  NVP looft Wim Trijsburgprijs uit voor junior-wetenschappers

  Om onderzoekers te stimuleren, looft de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) de Wim Trijsburgprijs uit.

 • 26 maart

  Promotie Hilde de Saeger: Therapeutic Assessment in Patients with Personality Disorders

  Op donderdag 11 april zal Hilde De Saeger, klinisch psycholoog/psychotherapeut en specialismeleider diagnostiek binnen de Viersprong, promoveren. Voor haar proefschrift heeft zij onderzoek gedaan naar therapeutisch psychologisch onderzoek (TPO) bij cliënten met een persoonlijkheidsstoornis. TPO is een semi-gestructureerde methode voor geïndividualiseerd psychodiagnostisch onderzoek waarbij de samenwerking tussen de cliënt en de onderzoeker cruciaal is voor het succes van de interventie. Uit haar proefschrift blijkt dat TPO van toegevoegde waarde kan zijn bij cliënten met persoonlijkheidsstoornissen. 

  De promotie van Hilde vindt plaats op donderdag 11 april om 10.00 uur in de Agnietenkapel (Oudezijds Voorburgwal 231) te Amsterdam.
  Voor meer informatie kunt u de website van de Viersprong bezoeken. 

 • 22 maart

  Oratie Bas van Alpen: Lever zorg op maat voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen

  Ouderen met een persoonlijkheidsstoornis hebben unieke kenmerken en behoeften. Dat vereist dan ook een zorg op maat, een meer persoonsgerichte benadering, juist in een samenleving die voortdurend verandert, complexer en onpersoonlijker wordt. Dat stelde Bas van Alphen in zijn oratie getiteld ‘Een persoonlijke kwestie’ op 22 maart waarmee hij het bijzonder hoogleraarschap Beroepsopleiding tot Gezondheidspsycholoog aan Tilburg University heeft aanvaard.

 • 13 maart

  Nieuwe medewerker Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen

  Graag stel ik me even aan u voor: ik ben Auke Rothoff, 23 jaar en sinds 1 maart werkzaam als junior stafmedewerker bij het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen. Ik ben de opvolger van Nina, die per 1 april afscheid neemt van het Kenniscentrum. In januari ben ik afgestudeerd aan de MSc-opleiding Communication, Health and Life Sciences aan Wageningen University & Research. Ik kijk er naar uit om kennis met u te gaan maken in de komende tijd! Mocht u nog vragen hebben, laat het dan gerust weten. 

 • 20 februari

  Nieuw boek: GIT-PD in de praktijk

  Helga Aalders en Marjolijn Hengstmengel schreven met hun collega's bij Altrecht onlangs het boek: 'GIT-PD in de praktijk'. 

 • 14 februari

  Publieksdag cluster C PS

  Op 11 mei organiseren wij, samen met de Triade Cluster C, de eerste publieksdag cluster c PS!

 • 14 februari

  Nieuw boek: Achter de littekens

  Hulpverlening bij zelfbeschadiging - Meike Grol en Nienke Kool