Congres LVB

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht
Nederland
27 januari

Het jaarlijks LVB-congres staat dit keer in het teken van bijkomende complexe problematiek.

Mensen met een licht verstandelijke beperking zijn extra gevoelig voor psychische problemen. Onderzoek laat zien dat zij een drie tot vier keer zo grote kans hebben om psychopathologie te ontwikkelen dan normaal begaafde mensen. Denk daarbij aan gedrags- en agressieproblemen, persoonlijkheidsstoornissen, depressie en angstproblematiek, maar ook aan schizofrenie en psychoses. De oorzaak van hun extra kwetsbaarheid is gelegen in zowel biologische, psychische als omgevingsfactoren.

Welk wetenschappelijk onderzoek is relevant? Welke werkzame interventies zijn beschikbaar? Wat moeten we weten (en vergeten) over gehechtheid bij mensen met een licht verstandelijke beperking? Welke begeleidingsbehoeften vragen jonge mensen met een LVB in de transitie naar volwassenheid? Welke juridische kaders zijn van belang en hoe toe te pasen? Wat weten we van somatische co-morbiditeit bij mensen met een LVB en wat kunnen we hiermee? Hoe de belangen van het kind met een LVB te beschermen bij complexe scheidingen?

Ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk zullen deze en andere vragen beantwoorden tijdens het jaarlijks praktijkgerichte LVB congres.

Meer informatie

Het congres is zowel op locatie (beperkte plaatsen) als online te volgen. 

Voor meer informatie over het programma, de kosten en hoe u zich kunt inschrijven, kijk dan op de website van de organisatie.