Congres Behandeling van complexe suïcidaliteit

Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein
Nederland
20 juni

De prevalentie van suïcide is hoog, in Nederland plegen gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord. Voor hulpverleners in de ggz is de behandeling van cliënten die suïcidale gedachten en gevoelens hebben niet eenvoudig. Zeker niet als het om complexe, comorbide problematiek gaat zoals bijvoorbeeld depressie, persoonlijkheids- of ontwikkelingsproblematiek, angst- en/of dwangstoornissen.

Dit congres geeft u handvatten om complexe suïcidaliteit te behandelen. In de hoop dat uiteindelijk het aantal suïcides in Nederland substantieel kan worden teruggedrongen. Experts als Konrad Michel, Ad Kerkhof, Bert van Luijn en Jan Meerdinkveldboom geven u inzicht in de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen en behandelmethoden. U heeft ruime keuze uit negen workshops per ronde. BSL organiseert dit congres in samenwerking met GGNet.

Complexe suïcidaliteit vraagt om complexe interventies, crisisinterventie en veiligheidsplannen. Deze thema’s staan centraal tijdens dit congres. Het is gericht op de specialistische behandeling van suïcidaliteit in de GGZ en in het algemeen ziekenhuis na een suïcidepoging.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Behandeling van suïcidale jongeren
  • De ASSIP-methode van Dr. Konrad Michel
  • Klinische discussie over de zin en onzin van opname bij suïcidale dreiging
  • Relatie tussen zorgplicht en geheimhouding, wat gaat voor?
  • Begeleiding van nabestaanden na een suïcide. Hoe zit het met het inzagerecht?

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit congres en/of zich inschrijven? Klik dan op deze link.