Agenda voor 06/2020

 • 16 april tot 12 juni
  BCN Rotterdam/Capelle aan den IJssel
  Capelle aan den IJssel
  Nederland

  Benieuwd naar de theorie en basisprincipes van schematherapie? Dan is dit de juiste training voor u. Wij leren u de achtergronden van het model kennen, de begrippen die gehanteerd worden en de toepassing daarvan in de praktijk. Naast cursorisch onderwijs leggen wij grote nadruk op het opdoen van ervaring. Tevens komen de aspecten van (dag)klinische schematherapie aan bod evenals werken in een multidisciplinair team.

 • 25 mei tot 8 oktober
  Golden Tulip
  Breda
  Nederland

  De Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) is een door Lemma, Target en Fonagy (2011) ontwikkelde, tijdgelimiteerde, vorm van psychodynamische psychotherapie. In het model zijn algemeen gehanteerde concepten en werkzaam gebleken interventies uit de psychodynamische theorie en praktijk geïntegreerd. 

 • 4 juni
  Trimbos-instituut
  Utrecht
  Nederland

  Bent u geïnteresseerd in het geven van de VERS training? Bent u hulpverlener met minimaal een hbo-opleiding, heeft u ervaring met het geven van groepsbehandelingen en heeft u enige kennis van borderline persoonlijkheidsstoornissen? Dan kunt u zich aanmelden voor onderstaande training.

 • 7 juni tot 11 juni
  -
  Edinburgh
  Nederland

  In de eerste plaats zijn al uw patiënten een persoon en ieder persoon heeft persoonlijkheidseigenschappen. Als deze zich nogal nadrukkelijk of uitgesproken manifesteren en het psychosociaal functioneren - en daarmee het herstel - in de weg staan, zijn interventies noodzakelijk. Voorbeelden hiervan zijn mensen die te veel zaken uit de weg gaan, zichzelf overschatten, hun emoties slecht kunnen reguleren, het allemaal te goed willen doen, niet goed beslissingen durven nemen of juist te impulsief zijn.

 • 11 juni
  Auditorium Apenheul
  Apeldoorn
  Nederland


 • 17 juni
  Van der Valk Hotel
  Veenendaal
  Nederland

  Wil jij ook voorkomen dat er komende jaren meer suïcidale Charlottes met hond op de grond bij het Ministerie van VWS in Den Haag zitten? Moeten wachten op hulp, niet de juiste begeleiding kunnen krijgen, telkens je verhaal moeten doen – daar moet een einde aan komen. En dat kan ook.

 • 19 juni
  Van der Valk Veenendaal
  Veenendaal
  Nederland

  Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Deze vorm van therapie heeft als uitgangspunt dat er universele emotionele basisbehoeften bestaan. Wanneer er chronische tekorten zijn in het valideren van deze basisbehoeften in de kindertijd ontstaan schema’s (thema’s in de gevoelsbeleving) die gekleurd worden door gevoelens van angst, onzekerheid en wantrouwen. Activatie van die schema’s en de manier hoe cliënten omgaan met deze emoties leiden tot wisselende gemoedstoestanden die in schematherapie modi worden genoemd.

 • 24 juni
  Het Oude Magazijn
  Amersfoort
  Nederland

  Naar perspectief op herstel
  Perspectief op herstel bieden aan patiënten met de meest complexe zorgvragen. Dát is waar TOPGGz-afdelingen primair voor staan en wat tegelijkertijd ook hun grootste uitdaging vormt. Een interessante paradox die nieuwsgierig maakt. Want: hoe doen deze afdelingen dit dan? 

 • 25 juni tot 26 juni
  de Zalen van Zeven
  Utrecht
  Nederland

  Op 25 en 26 juni 2020 vindt de zesde editie van de workshop Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders plaats. 
  Tijdens deze dagen worden de principes van de GIT-PD bijgebracht en leert u hoe u deze principes aan uw collega's kunt overdragen.
  Er zal gebruik gemaakt worden van theoretische inzichten, instructiefilmpjes en rollenspelen.