Agenda voor 03/2020

 • 3 maart
  De Eenhoorn
  Amersfoort
  Nederland

  Op dinsdag 3 maart 2020 wordt het 9e jaarsymposium Kinder- en JeugdPsychiatrie georganiseerd door Benecke onder voorzitterschap van prof. dr. (Jan) Buitelaar. Deze geaccrediteerde nascholing zal plaatsvinden van 14:30 tot 20:00 uur in de Eenhoorn te Amersfoort. Tijdens het programma zullen onderwerpen als autisme, borderline bij adolescenten, farmacotherapie, huiselijk geweld en misbruik en sociale media verslaving besproken worden.

 • 18 maart
  Aristo Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  Soms gaat ouder worden gepaard met het ontstaan van psychiatrische aandoeningen of verandert de aard van al bestaande aandoeningen. Deze psychische problemen rond het ouder worden vragen om specifieke hulpverlening waardoor u behoefte kunt hebben aan meer kennis over dit thema.

  Als zorgprofessional in de ouderenzorg kan het u soms ontbreken aan de specifieke kennis die nodig is. Tijdens deze studiedag worden verder verschillende symptomen en stoornissen besproken en krijgt u handvatten voor het herkennen, behandelen en organiseren van zorg binnen de ouderenpsychiatrie.

 • 24 maart
  ReeHorst
  Ede
  Nederland

  Het aantal registraties waarbij mensen met verward gedrag waren betrokken is opnieuw toegenomen. De politie kreeg in de eerste helft van 2019 47.632 meldingen, dat is 8% meer dan in dezelfde periode in 2018 (44.153).

 • 26 maart
  Trimbos-instituut
  Utrecht
  Nederland

  Bent u geïnteresseerd in het geven van de VERS training? Bent u hulpverlener met minimaal een hbo-opleiding, heeft u ervaring met het geven van groepsbehandelingen en heeft u enige kennis van borderline persoonlijkheidsstoornissen? Dan kunt u zich aanmelden voor onderstaande training.

 • 27 maart
  Van der Valk
  Utrecht
  Nederland

  Traumatische gebeurtenissen hebben impact op de ontwikkeling en coping strategieën van cliënten. Tijdens dit congres leert u welke verwerkingstechnieken voor trauma er zijn en welke u het beste toe kunt passen in specifieke situaties.