Agenda voor 10/2019

 • 15 januari tot 16 januari
  Keizersgrachtkerk
  Amsterdam
  Nederland

  Somatic symptom disorders and major depression are very common causes of long-term patient suffering and excess healthcare in social system costs. Because of complicated personality factors, most of the patients with these conditions are treatment resistant. They fail to respond to traditional treatments and suffer long term disabilities. Many have severe anxiety with dissociation or a high degree of defensiveness that prevents treatment engagement.

 • 5 september tot 12 oktober
  BCN Capelle a/d IJssel
  Capelle aan den IJssel
  Nederland

  Benieuwd naar de theorie en basisprincipes van schematherapie? Dan is dit de juiste training voor u. Wij leren u de achtergronden van het model kennen, de begrippen die gehanteerd worden en de toepassing daarvan in de praktijk. Naast cursorisch onderwijs leggen wij grote nadruk op het opdoen van ervaring. Tevens komen de aspecten van (dag)klinische schematherapie aan bod evenals werken in een multidisciplinair team.

 • 1 oktober tot 2 oktober
  Spant!
  Bussum
  Nederland

  Dit jaar staat het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie in het teken van een schat aan kennis in nieuwe tijden. Er is al veel betrouwbare kennis, maar hoe gaan we deze gebruiken met digitalisering en innovaties. Daarnaast biedt de ‘klassieke’ kinder- en jeugdpsychiatrie niet altijd antwoord op de vragen als: Hoe lossen we financiële tekorten en wachtlijsten op? Hoe zorgen we voor efficiënte jeugdhulp?

 • 4 oktober tot 5 oktober
  Kunsthal
  Rotterdam
  Nederland

  Ben jij vandaag een betere behandelaar dan gisteren? Ben je een betere behandelaar dan één, 5, 10 of 30 jaar geleden? Welke patiënten hebben van jou een betere behandelaar gemaakt? Welke behandelaars, opleiders en wetenschappers hebben jou geïnspireerd?

 • 9 oktober tot 16 januari
  BCN Capelle a/d IJssel
  Capelle aan den IJssel
  Nederland

  De Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) is een door Lemma, Target en Fonagy ontwikkelde, tijd gelimiteerde vorm van psychodynamische psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van algemeen gehanteerde concepten en interventies uit de psychoanalytische theorie en praktijk.

 • 10 oktober
  Rode Hoed
  Amsterdam
  Nederland

  Bij patiënten met een ernstige psychische aandoening is somatische comorbiditeit eerder regel dan uitzondering. Hoewel het belang van detectie en preventie van somatische problematiek de laatste jaren hoog op de agenda van de GGz staat, blijkt het overgrote deel van de behandelaars het heel moeilijk te vinden om daar invulling aan te geven. 

 • 10 oktober tot 11 oktober
  De Eenhoorn
  Amersfoort
  Nederland

  Als het gezin een destructief traumatiserend systeem is; nieuwe inzichten en multidisciplinaire interventies voor traumabehandeling in de volwassenheid