Agenda voor 03/2019

 • 15 januari tot 16 januari
  Keizersgrachtkerk
  Amsterdam
  Nederland

  Somatic symptom disorders and major depression are very common causes of long-term patient suffering and excess healthcare in social system costs. Because of complicated personality factors, most of the patients with these conditions are treatment resistant. They fail to respond to traditional treatments and suffer long term disabilities. Many have severe anxiety with dissociation or a high degree of defensiveness that prevents treatment engagement.

 • 6 maart
  -
  -
  Nederland

  In het platform Ouderen van Kenniscentrum Phrenos is de afgelopen jaren gewerkt aan de module ‘In gesprek over zin’. De module is speciaal ontwikkeld om met ouderen in de psychiatrie in gesprek te komen over zin. De aanleiding hiertoe was om herstelondersteunende zorg in de psychiatrische zorg voor ouderen meer vorm te geven. Op 6 maart organiseert Kenniscentrum Phrenos een introductiebijeenkomst over deze module.

 • 12 maart
  Van der Valk Veenendaal
  Veenendaal
  Nederland

  Op je werk kom je ze dagelijks tegen: patiënten met psychisch en psychiatrisch probleemgedrag. Er komen allerlei gedragsproblemen voorbij, zoals zorg mijdende ouderen, verslaving, suïcide en borderline problematiek. Dit maakt jouw werk als verpleegkundige ingewikkelder en zwaarder, want hoe kun je hier goed mee omgaan? En welke invloed kun je hier als team op uitoefenen?

 • 13 maart tot 14 maart
  Hotel Golden Tulip Keyser
  Breda
  Nederland

  Wat zijn persoonlijkheidsstoornissen en hoe kunt u ze herkennen? En hoe zit dat nu toch bij persoonlijkheidsstoornissen bij adolescenten? Er is nog veel terughoudendheid bij het stellen van deze diagnose bij jongeren. Hoe komt dit en wat zijn de richtlijnen hierin? Welke signalen kunnen er op vroege leeftijd al zijn die een aandachtspunt kunnen zijn. Hoe onderscheid je persoonlijkheidsproblematiek van de ‘normale’ moeilijkheden in de adolescentie?

 • 13 maart tot 14 maart
  Hotel Golden Tulip Keyser
  Breda
  Nederland

  Wat zijn persoonlijkheidsstoornissen en hoe kunt u ze herkennen? Welke behandelingen werken en hoe kunt u het best een contact aangaan met iemand met een persoonlijkheidsstoornis? In deze training gaat u samen met onze specialist aan de slag met uw vragen. U krijgt praktische tips en handvatten voor zowel de herkenning als begeleiding van persoonlijkheidsstoornissen.

 • 15 maart tot 16 maart
  Bildung.city
  Amsterdam-Duivendrecht
  Nederland

  Somberheid, stress, angsten, verslavingen, lijden onder gedrag, gedachten en emoties. Het structureel veranderen van deze hinderende patronen in ons denken en doen is lastig. Het vat van zelfwaardering is een hulpverleningsmethode die met een eenvoudige opdracht een verbluffend resultaat biedt.

 • 15 maart tot 16 maart
  Trimbos-Instituut
  Utrecht
  Nederland

  Persoonlijkheidsstoornissen en LVB

  Kunnen mensen met een verstandelijke beperking een persoonlijkheidsstoornis hebben?
  Kunnen we onze bestaande instrumenten gebruiken om de diagnose te stellen? En moeten ze dan in bestaande bewezen effectieve behandelprogramma’s voor PS worden behandeld? Of in een apart zorgpad? Moeten onze bestaande behandelingen worden aangepast? Indien wel, hoe dan?

 • 22 maart tot 23 maart
  BCN Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  Wilt u meer weten over de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen vanuit het Alternatieve Model in DSM-5? In deze training maken wij u wegwijs in de nieuwe DSM-5 concepten voor persoonlijkheidsstoornissen én leert u het ‘Semi-Structured Interview for Personality Functioning DSM-5 (STiP-5.1)’ te gebruiken.

  Meer informatie

  Voor meer informatie over deze training kijk dan op de website van de Viersprong. 
   

 • 28 maart
  Aristo Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  Traumatische ervaringen laten, vooral bij kinderen en (jong)volwassenen, littekens achter. Hierbij gaat het om zowel psychologische als fysieke gevolgen. Het in staat stellen van een cliënt, patiënt of leerling om een trauma te verwerken is dus van groot belang. Wanneer een verwerkingsproces niet goed verloopt of stagneert, kan zich een PTSS ontwikkelen. Dit congres heeft als doel u kennis over de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van traumaverwerking bij te brengen.