Agenda voor 05/2018

 • 5 mei tot 10 mei
  -
  New York City
  Verenigde Staten

  De jaarlijkse APA vergadering vindt in 2018 plaats in New York. Voor meer informatie over deze bijeenkomst, houd de website in de gaten. 

 • 6 mei tot 10 mei
  NH Collection Hotel Giustiniano
  Roma
  Italië

  Over veerkracht en beschermende factoren

  Stoornissen van de psyche hangen rechtstreeks samen met psychische kwetsbaarheid. Als bijna de helft van alle Nederlanders ooit in het leven een psychische aandoening ontwikkelt, dan gaat het er om steeds weer te zoeken naar de oorzaken van die kwetsbaarheid. Beide fenomenen zijn een resultante van de interactie tussen aanleg en omgeving. Dat spreekt voor zich, maar welke factoren zijn daarvoor verantwoordelijk? En zijn die factoren voor iedereen hetzelfde?

 • 15 mei
  Regardz Planetarium
  Amsterdam
  Nederland

  Ontwikkelingen zoals gepresenteerd op de internationale APA Annual Meeting in New York, maar waarvoor u zelf niet in mei naar New York hoeft af te reizen. 
  Vlak na de APA vindt, eveneens in New York, de Annual Meeting van de Society of Biological Psychiatry (SoBP) plaats. Op 15 mei a.s. wordt u een uniek verslag geboden van niet één, maar twee internationale congressen! 

 • 18 mei tot 19 mei
  Zaalverhuur 7
  Utrecht
  Nederland

  Niveaus van herstel na een psychose

 • 24 mei tot 25 mei
  Aristo Utrecht
  Utrecht
  Nederland

  Zo’n  2,3 miljoen Nederlanders functioneert cognitief op zwakbegaafd niveau. Juist deze groep mensen is bijzonder kwetsbaar voor het ontwikkelen van psychische klachten. De kans is daarom groot dat u in uw praktijk zwakbegaafde patiënten tegenkomt. Wat doet u als blijkt dat bij uw patiënt sprake is van een laag IQ? Verwijst u onmiddellijk door of pakt u zelf de behandeling op?

  Deze dag leert u:

 • 24 mei tot 25 mei
  1931 Congrescentrum
  's-Hertogenbosch
  Nederland

  Naar duurzaam werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

 • 25 mei tot 26 mei
  De Nieuwe Liefde
  Amsterdam
  Nederland

  Diagnostiek en behandeling van het lijden dat narcisme heet

  Patiënten met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn nare, opgeblazen mensen, zonder enige wil om dat te veranderen. Waarom zou je je daar als therapeut eigenlijk mee willen inlaten? Dat wordt een lijdensweg voor beiden. Dacht u altijd…

 • 29 mei
  Van der Valk hotel Veenendaal
  Veenendaal
  Nederland

  De jeugd van tegenwoordig: verbonden of verdwaald?

  Veel Nederlandse jongeren geven hun leven een dikke voldoende. Zo blijkt – gelukkig – uit cijfers van het CBS. Toch geldt dit helaas niet voor iedereen. Een deel van de jongeren voelt zich vaak somber, eenzaam, nutteloos en moe. Ze hebben moeite om een opleiding af te maken, betekenisvolle relaties aan te gaan of deel te nemen aan het arbeidsproces.