Agenda voor 04/2018

 • 10 april
  Van der Valk hotel Veenendaal
  Veenendaal
  Nederland

  Snel afgeleid zijn, woedeaanvallen, moeite om te plannen, huiswerk weer vergeten… Sommige kinderen hebben meer moeite dan andere kinderen om hun gedrag, gedachten of gevoelens te reguleren.

  Zelfregulatie is het vermogen om controle uit te oefenen over gedrag, cognities en emoties. Het stelt kinderen in staat om goede keuzes te maken uit de eigen gedragsmogelijkheden en dit gedrag zelf of samen met anderen te realiseren, evalueren en verbeteren. Zoals controle bij stressvolle situaties, het omgaan met heftige emoties of het tonen van doelgericht gedrag.

 • 11 april tot 14 april
  MECC
  Maastricht
  Nederland

  Translationele uitdagingen in de psychiatrie

 • 17 april
  Meervaart
  Amsterdam
  Nederland

  Gedrag is een belangrijke maatstaf voor onze psychische gezondheid. Bij psychiatrische stoornissen loopt dat gedrag uitdrukkelijk uit de pas. Niet zelden zijn aanlegfactoren daarvan de oorzaak. Er zijn echter ook stoornissen waaraan verstoring van het evenwicht tussen binnen en buiten ten grondslag ligt. Vaak is er dan in iemands ontwikkeling of situatie iets mis gegaan. Bijvoorbeeld als gevolg van abnormale omstandigheden.

 • 20 april tot 21 april
  Jaarbeurs
  Utrecht
  Nederland

  10 jaar inzicht

  Jubileumcongres Klinisch Psychologen & Klinisch Neuropsychologen

  Als keynote sprekers hebben we voor u uitgenodigd: Pim Cuijpers, Douwe Draaisma en Erik Scherder. Verder heeft de congrescommissie een interessant middagprogramma georganiseerd. Annelies Spek, Iva Bicanic, Wim Snellen & Bert van Rossum, Marjolein de Vugt, Marja Rexwinkel, Trudy Mooren, Jan Baars, Christel Hessels & Joost Hutsebaut, Martin Klein en Anton Hafkenscheid! Zoals u van ons gewend bent, organiseren we ook een mooi intermezzo.

 • 20 april tot 21 april
  Janskerk
  Utrecht
  Nederland

  De therapeutische relatie in perspectief

  Religie en spiritualiteit spelen in het leven van alledag een steeds prominentere rol. Terwijl de GGz gedurende lange tijd weinig aandacht heeft gehad voor deze thema’s, is er nu een kentering gaande. De erkenning van ‘zingeving’ voor de therapeutische relatie wint handoverhand terrein. Het is een kracht die de behandelaar behulpzaam kan zijn. Maar die soms ook stevig in de weg kan staan, ongeacht om welke levensbeschouwelijke invulling het gaat.

 • 25 april
  Congrescentrum UPC KU Leuven
  Kortenberg
  België

  Kortdurend en toch in de diepte!