Agenda voor 09/2017

 • 7 september
  Cinemec
  Utrecht
  Nederland

  De klinische stand van zaken in vogelvlucht!

  Voortdurend is op elk terrein van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland een enorme hoeveelheid nieuwe informatie beschikbaar. De vroege ontwikkelingsstoornissen zijn op die regel geen uitzondering, zacht gezegd!

 • 8 september
  Kruisherenklooster Sint Helena
  Amersfoort
  Nederland

  Adaptive Mentalization Based Integrative Treatment

  Tijdens dit congres laten we u kennis maken met de nieuwste inzichten op het gebied van behandelen van mensen met ernstige persoonlijkheidsstoornissen: de AMBIT methodiek. Sprekers zijn o.a. Peter Fonagy, grondlegger van MBT en mentaliseren en Dickon Bevington, grondlegger AMBIT methodiek. 

 • 15 september
  Zaalverhuur 7
  Utrecht
  Nederland

  De Werkplaats Herstelondersteuning en de Stichting psychiatrie en filosofie presenteren drie lezingen Herstel en Filosofie over open ruimte, zin en betekenis. Bij iedere bijeenkomst zijn twee sprekers te gast, die een lezing houden en met elkaar en de aanwezigen het gesprek aangaan.

 • 24 september tot 29 september
  Montaione
  Toscane
  Italië

  De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken en soms ronduit beproefd. Tijdens dit intensieve 6-daagse programma gaan de deelnemers onder begeleiding van de bij uitstek deskundige Moniek Thunnissen en Anton Hafkenscheid, vanuit de meest actuele en relevante invalshoeken uitgebreid aan de slag met dit belangrijke thema.

 • 25 september tot 28 september
  Kongresshaus Stadthalle
  Heidelberg
  Duitsland

  Personality disorders, functioning and health

  The conference program will cover a wide range of topics, meaning that everyone will find symposia and lectures to suit their interests and which they will enjoy. The world’s best researchers and clinicians will come to Heidelberg to report their latest findings and to tell you about the progress which has been achieved regarding treatment issues over the last years.