Agenda voor 03/2017

 • 16 maart
  Zaalverhuur 7
  Utrecht
  Nederland

  De ochtend staat in het teken van het afscheid van Ad Kaasenbrood als directeur van het Kenniscentrum. In een notendop worden de belangrijkste verwezenlijkingen van het Kenniscentrum van de afgelopen jaren voorgesteld.
  Na de middag richten we de blik op de toekomst en de noodzaak om de diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidspathologie te benaderen vanuit een levensloopperspectief. Dit middagsymposium wordt georganiseerd in samenwerking met EPO en PePS. Inschrijven kan voor de hele dag of voor beide symposia afzonderlijk.

 • 17 maart
  CineMec
  Utrecht
  Nederland

  Tijdens de adolescentie is er een verhoogd risico op het ontstaan van (soms ernstige) psychiatrische stoornissen. Juist in deze levensfase zijn mensen het kwetsbaarst: driekwart van alle stoornissen openbaart zich vóór het 25ste levensjaar.

 • 23 maart
  NBC Congrescentrum
  Nieuwegein
  Nederland

  Heeft u weleens tranen in uw ogen gehad door het verhaal van uw patiënt? Stond u dat toe en sprak u hierover met uw patiënt? Voelde u zich weleens overvallen door persoonlijke vragen als: ‘Heeft u kinderen?’ Of: ‘Bent u zelf ook weleens depressief geweest?’ Beantwoordt u deze vragen? Heeft u weleens geworsteld met de volgende thema’s: uw jeugdige onervarenheid; ergernissen over uw patiënt? Gaat u hier zelf het gesprek over aan? En als er persoonlijke kwesties bij uzelf spelen? Stel u bent zwanger, wanneer vertelt u dat aan uw patiënt?

 • 30 maart
  Parnassia Academie
  Den Haag
  Nederland

  Persoonlijkheidsstoornissen in de breedte

  In het plenaire ochtendprogramma belicht Dr. Joost Hutsebaut waarom de Borderline Persoonlijkheidsstoornis een belangrijke kandidaat is voor een vroeginterventieparadigma. Tevens zal Drs. Ellen Willemsen spreken over de Geïntgreerde Richtlijnbehandeling Persoonlijkheidsstoornissen (GRB) en wat dit betekent voor de zorg aan patiënten met persoonlijheidsstoornissen.
  Na de pauze zal Dr. Remco de Winter een aantal noviteiten en verbeteringen bespreken welke kunnen plaatsvinden en die wij kunnen toepassen.

 • 31 maart
  Rode Hoed
  Amsterdam
  Nederland

  Als uw patiënt lijdt onder dysthyme klachten, problemen met losmaking, een lage zelfwaardering of perfectionisme, overweegt u dan een streng of straffend geweten als (mede)oorzaak? Het geweten kan immers functioneren als een innerlijke criticus die het emotionele evenwicht verstoort en uit balans houdt. Sommige mensen maken steeds opnieuw keuzes die het leven belasten, het is alsof ze zichzelf straffen. Aangeboden oplossingen wijzen ze af, maar waarom eigenlijk? En hoe kunnen we patiënten begrijpen die – ook al is dat nooit in hun voordeel – altijd maar liegen?

 • 31 maart
  De Viersprong Academy
  Bergen op Zoom
  Nederland

  Wilt u meer weten over de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen vanuit het Alternatieve Model in DSM-5? In deze training maken wij u wegwijs in de nieuwe DSM-5 concepten voor persoonlijkheidsstoornissen én leert u het ‘Semi-Structured Interview for Personality Functioning DSM-5 (STiP-5.1)’ te gebruiken.