Agenda voor 01/2017

 • 11 januari
  De Viersprong Academy
  Bergen op Zoom
  Nederland

  In april heeft Minister Schippers (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de DSM-5 vanaf 2017 leidend wordt bij het bepalen van de verzekerde zorg. Dit betekent dat zorgverleners vanaf 1 januari 2017 de DSM-5 als uitgangspunt moeten gebruiken bij de beoordeling of er sprake is van een psychische stoornis. Echter de registratie en declaratie van de zorg zal in 2017 nog plaatsvinden op basis van de DSM IV zodat er voldoende tijd is om deze systemen aan te passen.

 • 17 januari
  Jaarbeurs
  Utrecht
  Nederland

  12 maanden K&J psychiatrie in vogelvlucht

  Het vernieuwde programma van het Jaarsymposium belicht actuele thema's en biedt u tevens inzicht in belangrijke ontwikkelingen van 2016. 
  Hoe herkent en behandelt u bijvoorbeeld een posttraumatische stressstoornis bij jonge vluchtelingen? Is hoogbegaafdheid een risicofactor voor psychopathologie? Welke inzichten zijn er verkregen in de pathofysiologie van autisme? 

 • 29 januari tot 3 februari
  Hotel Oswald
  Selva di Val Gardena
  Italië

  Transdiagnostisch denken en behandelen anno 2017

  Natuurlijke processen laten zich maar moeilijk afgrenzen. Ook psychische klachten en verschijnselen zijn niet eenduidig te vangen binnen één diagnostische categorie. Vaak raken we verstrikt in veelvormige comorbiditeit terwijl we niet gefragmenteerd maar juist integratief willen werken.

 • 31 januari
  NBC Congrescentrum
  Nieuwegein
  Nederland

  Op weg naar herstel en verder

  Wat maakt de ene persoon mentaal veerkrachtiger dan de andere? Hoe kunt u deze veerkracht bevorderen bij uw patiënten en hoe kan dit bijdragen aan herstel na traumatische gebeurtenissen? 
  Tijdens Resilience 2017 wordt u op de hoogte gesteld van de actuele ontwikkelingen binnen de neurobiologie en van de nieuwste diagnostische instrumenten. Ook de praktische toepasbaarheid van de wetenschappelijke achtergrond krijgt een prominente plek op deze nascholing.