Agenda voor 12/2016

 • 18 november tot 2 december
  BCN Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO) is een krachtige manier van psychologisch onderzoek, waarbij de samenwerking tussen cliënten en de diagnosticus centraal staat. In deze cursus wordt u door middel van literatuurstudie en presentaties de grondhouding en achtergrond van TPO bijgebracht. De 6 stappen van TPO komen uitgebreid aan bod in videomateriaal en tijdens oefensessies.

  Leerdoelen

  Na deze training bent u in staat de:

 • 18 november tot 16 december
  De Viersprong
  Bergen op Zoom
  Nederland

  In de Basistraining SCID I en SCID II wordt uitgebreid stil gestaan bij de afname, de scoring en de interpretatie van de SCID. Ook wordt er gekeken naar de achtergrond van de SCID en de verschillende stoornissen die met de SCID vastgesteld kunnen worden.
  In de training zal tevens kort ingegaan worden op de verschillen tussen de DSM-IV en de DSM-5 en de consequenties die dit heeft voor de SCID-I en SCID-II.

  Leerdoelen

  Na afloop van deze training heeft u:

 • 7 december
  RINO Zuid
  Eindhoven
  Nederland

  Congres tienjarig bestaan Expertpanel Persoonlijkheid & Ouderen (EPO)

  Het Expertpanel Persoonlijkheid en Ouderen zet zich inmiddels tien jaar in om klinische ervaringen, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van ouderen met persoonlijkheidsstoornissen te bundelen en verdere ontwikkeling te stimuleren. 
  Met dit jubileum wordt op een feestelijke wijze de kennis gedeeld. 

 • 8 december
  Congrescentrum Regardz
  Zwolle
  Nederland

  12e Phrenos Psychosecongres

 • 16 december
  Beurs van Berlage
  Amsterdam
  Nederland

  Psychotherapie in tijden van dreiging

  Hoe manifesteren de huidige maatschappelijke ontwikkelingen zich in de contacten in de spreekkamer? Wat doet deze situatie met u als behandelaar? Zijn de klachten die u in de spreekkamer krijgt anders? Hoe gaat u daar mee om? Wat doet al deze dreigende instabiliteit met het brein en de dynamiek van onze binnenwereld? Hoe passen we ons aan? 

 • 16 december
  Groninger museum
  Groningen
  Nederland

  Beeldend kunstenaars laten zich in hun werk regelmatig inspireren door psychologische fenomenen. Emoties en gedrag, positief of negatief, normaal of afwijkend. Beeldende kunst, psychologie en psychiatrie hebben elkaar over-en-weer veel te bieden. Deze gemeenschappelijkheid is altijd een basis geweest voor interesse in elkaars werk. De psyche stelt de kunstenaar in staat om een verhaal te vertellen. In zijn handen zullen emoties en gedrag in de brede context van het menselijk bestaan worden geplaatst.