Agenda voor 05/2016

 • 12 mei
  Regardz Planetarium
  Amsterdam
  Nederland

  De professional in de hulpverlening vervult vaak 3 rollen: de deskundige rol; deze is van belang bij het overdragen van expertise op de patiënt en zijn naasten, de bemiddelende positie; gaat over een gelijkwaardig contact, waarbij professional de ander helpt zijn eigen waarden en wensen te ontdekken. Tenslotte heeft men de menselijke rol; het laten zien van de menselijke kant en compassie heeft met het lijden van de ander. 

 • 20 mei
  De Viersprong
  Bergen op Zoom
  Nederland

  Studiedag Vroegdetectie en Vroeginterventie bij borderline persoonlijkheidsstoornissen in de Adolescentie

  Deze studiedag is met name interessant voor medewerkers in de jeugdzorg en Jeugd-GGZ, die in aanraking komen met jongeren bij wie mogelijk sprake is van persoonlijkheidsproblematiek. Ook medewerkers van gemeenten die zorg moeten inkopen/aanbieden aan deze jongeren zijn welkom.

 • 26 mei tot 27 mei
  Golden Tulip Keyser
  Breda
  Nederland

  Dr. Efrain Bleiberg en Ellen Safier hebben ruime ervaring in het werken met jongeren en gezinnen, en zijn toonaangevende experts in de gezins- en relatietherapie.

  Deze training biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in complexe gezinsrelaties en hoe verstoringen daarin te kunnen herstellen.
  In een tweedaagse masterclass op 26 en 27 mei 2016, zullen Bleiberg en Safier hun expertise delen en leert u de ins en outs van familie- en relatietherapie.

 • 27 mei
  BCN Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  Wilt u meer weten over de diagnostiek van persoonlijkheidsstoornissen vanuit DSM-5? Bent u op zoek naar een toegankelijk en klinisch bruikbaar kader om de ernst van persoonlijkheidsproblematiek in te schatten? Schrijf u dan in voor deze korte cursus. We maken u wegwijs in de nieuwe DSM-5 concepten voor persoonlijkheidsstoornissen en vertalen de concepten in herkenbare en bruikbare klinische voorbeelden.

  Leerdoelen

  Na afloop van deze training bent u:

 • 27 mei
  BCN Amsterdam
  Amsterdam
  Nederland

  Leer in deze korte cursus het ‘Semi-Structured Interview for Personality Functioning DSM-5 (STiP-5.1)’ te gebruiken zodat u bij uw cliënten een goede inschatting van het niveau van persoonlijkheidsfunctioneren kunt maken. Na deze cursus bent u in staat om het interview in de klinische praktijk te gebruiken.

  Meer informatie

  Meer informatie over het programma en inschrijven vindt u op de website van de Viersprong Academy.