Agenda

 • 12 januari tot 8 juni

  Webinars 2023

  online, -, Nederland

  In 2023 zullen wij wederom een reeks webinars organiseren. Het thema voor de eerste reeks zal zijn: “common factors” in de behandeling van mensen met ps.

  De thema’s en sprekers voor deze reeks vindt u hieronder:

 • 2 juni

  Jaarcongres Persoonlijkheidsstoornissen

  LocHal, Tilburg, Nederland

  Graag nodigen wij u uit voor ons jaarlijkse congres, op 2 juni 2023, dit jaar in samenwerking met De Viersprong.

  Het thema van dit jaar is: Maatwerk. Veel van onze behandelingen zijn ‘evidence-based’, maar voor wie? En voor wie niet? We hebben tientallen, zelfs honderden, richtlijnen en behandelprotocollen. Maar hoe vertaal je ze naar concrete cliënten?

  One size doesn’t fit all, maar wie heeft dan veel behandeling nodig en wie weinig? En hoe pak je dat aan en neem je cliënten daarin mee?

 • 11 juni tot 15 juni

  Relaties - het contextuele perspectief

  Renaissance Hamburg Hotel, Hamburg, Duitsland

  Mensen met Persoonlijkheidsstoornissen zijn zo uitdagend vanwege de vele invalshoeken en het brede perspectief. We kennen de paradigma’s nature and nurture, het bio-psycho-sociale model, filosofisch- ethische aspecten en de recentere herstelbeweging, om er een paar te noemen. Uiteraard zijn op het individu gerichte hypotheses en interventies (genetica, persoonlijkheidstrekken, farmacotherapie, schematherapie e.a. psychotherapeutische modellen) van groot belang. Maar deze week gaat over omgevingsfactoren.

 • 15 juni tot 16 juni

  GIT-PD Train de Trainer juni 2023

  Zalen van Zeven, Utrecht, Nederland

  Op 15 en 16 juni 2023 vindt de GIT-PD Train-de-trainer plaats op locatie in Utrecht.

  Tijdens deze Train de Trainer worden 4 modules behandeld: Therapeutische basishouding, Assessment en behandelplan, Crisis en Therapeutische relatie en herstellen van breuken. 

  Elke module bestaat uit een stukje theorie, het bekijken van een instructiefilmpje en het oefenen met rollenspelen. 

  Medewerkers van lidinstellingen mogen gratis deelnemen, voor anderen is de tweedaagse €600,00

 • 27 augustus tot 2 september

  ESSPD Summer School

  Crêt-Bérard,, Puidoux, Zwitserland

  De ESSPD organiseert de derde 'Summer School' voor jonge onderzoekers. Het doel van de  Summer School is om de methodologische competenties te vergroten binnen het domein van persoonlijkheidsstoornissen.

  Gedurende deze week zal de focus liggen op de veelzijdigheid van methodes, het gebruik voor specifieke onderzoeksvragen, beter begrip van ontwikkelingspaden en effect van preventie en interventie van persoonlijkheidsstoornissen in jeugd.