Agenda

 • 5 september tot 11 oktober

  Basistraining Schematherapie

  BCN Capelle a/d IJssel, Capelle aan den IJssel, Nederland

  Benieuwd naar de theorie en basisprincipes van schematherapie? Dan is dit de juiste training voor u. Wij leren u de achtergronden van het model kennen, de begrippen die gehanteerd worden en de toepassing daarvan in de praktijk. Naast cursorisch onderwijs leggen wij grote nadruk op het opdoen van ervaring. Tevens komen de aspecten van (dag)klinische schematherapie aan bod evenals werken in een multidisciplinair team.

 • 13 september tot 27 september

  Basistraining Therapeutisch Psychologisch Onderzoek bij adolescenten en hun systeem

  BCN Capelle a/d IJssel, Capelle aan den IJssel, Nederland

  TPO-A is een semigestructureerd model met als doel het zelfinzicht van de adolescent en zijn/haar systeem te vergroten en een begin te maken om de narratief van de adolescent en zijn systeem te veranderen. Door middel van een actieve samenwerking met zowel de adolescent als zijn/haar systeem, met behulp van alle stappen van het model, wordt geprobeerd positieve veranderingen bij de adolescent en zijn/haar systeem teweeg te brengen en de motivatie voor behandeling (opnieuw) te vergroten.

 • 20 september

  Schematherapie Congres

  nnb, -, Nederland

  Setting the stage

  Schematherapie is groeiend in populariteit en het thema ‘setting the stage’ gaat over het creëren van de juiste voorwaarden om schematherapie te laten floreren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

 • 20 september

  De therapeutische relatie: interactie en interventie

  De Rode Hoed, Amsterdam, Nederland

  De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken. En soms ronduit beproefd.

  Anton Hafkenscheid en Moniek Thunnissen informeren de deelnemers tijdens dit symposium vanuit enkele hoogst actuele en relevante invalshoeken over dit voor de dagelijkse GGz-praktijk essentiële thema. Het perspectief van het programma is breed, waarbij naast de ‘moeilijke patiënt’, de ‘moeilijke relatie’ en het ‘moeilijke team’ aan bod komen.

 • 24 september

  LCB Studiedag: Zorgmijders met een Licht Verstandelijke Beperking

  Aristo Amsterdam, Amsterdam, Nederland

  Het is moeilijk om een goede hulpverlenersrelatie op te bouwen met kwetsbare mensen met een LVB. Reguliere communicatie en interventies blijken vaak niet te werken waardoor cliënten u steeds lijken te ontglippen. Het gebrek aan specifieke kennis en praktische handvatten kan leiden tot nog meer en duurdere zorg. 

 • 25 september

  Masterclass Wet Verplichte GGZ

  Meeting Centre Aristo, Utrecht, Nederland

  Masterclass Wet Verplichte GGZ

  De huidige Wet Bopz wordt per 1 januari 2020 vervangen door de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) voor de psychiatrie. Binnen de Wvggz zijn de rechten van mensen die te maken hebben met verplichte zorg in de GGZ geregeld.

 • 27 september

  Afscheidssymposium Wies van den Bosch - Compassievolle technologie en andere innovaties

  Domstad Utrecht, Utrecht, Nederland

  Save the date - afscheiddsymposium Wies van den Bosch 

 • 1 oktober

  Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie 2019: Een schat aan kennis in nieuwe tijden

  Spant!, Bussum, Nederland

  Dit jaar staat het Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie in het teken van een schat aan kennis in nieuwe tijden. Er is al veel betrouwbare kennis, maar hoe gaan we deze gebruiken met digitalisering en innovaties. Daarnaast biedt de ‘klassieke’ kinder- en jeugdpsychiatrie niet altijd antwoord op de vragen als: Hoe lossen we financiële tekorten en wachtlijsten op? Hoe zorgen we voor efficiënte jeugdhulp?

 • 4 oktober

  Jaarcongres de Viersprong: Bewogen tijden!

  Kunsthal, Rotterdam, Nederland

  Ben jij vandaag een betere behandelaar dan gisteren? Ben je een betere behandelaar dan één, 5, 10 of 30 jaar geleden? Welke patiënten hebben van jou een betere behandelaar gemaakt? Welke behandelaars, opleiders en wetenschappers hebben jou geïnspireerd?

 • 9 oktober tot 16 januari

  Dynamische Interpersoonlijke Therapie (D.I.T.) Training

  BCN Capelle a/d IJssel, Capelle aan den IJssel, Nederland

  De Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) is een door Lemma, Target en Fonagy ontwikkelde, tijd gelimiteerde vorm van psychodynamische psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van algemeen gehanteerde concepten en interventies uit de psychoanalytische theorie en praktijk.