Agenda

 • 23 maart

  Perfectionisme

  Regardz Planetarium, Amsterdam-Zuidoost, Nederland

  Perfectionisme kan een nuttige eigenschap zijn, omdat het prestaties kan verhogen. En prestaties geven veel plezier aan anderen, denk bijvoorbeeld aan ambachtslieden, kunstenaars en topsporters. Perfectionisme kan ook verkeerd uitpakken als het leidt tot overmatige stress en overbelasting, bijvoorbeeld als iemand overdreven verwachtingen van zichzelf heeft die hij niet waar kan maken en – zijn werk – moeilijk kan loslaten. Een perfectionist kan zich ook schamen als hij niet aan zijn eigen verwachtingen kan voldoen.

 • 23 maart

  Congres NVGP

  Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, Driebergen, Nederland

  Longing - belonging: de essentie van de groep

 • 27 maart

  4e congres (psycho)trauma

  De Meervaart, Amsterdam, Nederland

  Specifieke interventies en algemene strategieën

  Als hulp-, zorg-, dienstverlener of leraar heeft u tijdens uw werk regelmatig te maken met cliënten, patiënten en leerlingen die traumatische ervaringen te verwerken hebben. De signalering, begeleiding en behandeling van getraumatiseerde mensen is geen gemakkelijke opgave. Want hoe herkent u een trauma? En wat kunt u doen?

 • 10 april

  Zelfregulatie bij kinderen en adolescenten

  Van der Valk hotel Veenendaal, Veenendaal, Nederland

  Snel afgeleid zijn, woedeaanvallen, moeite om te plannen, huiswerk weer vergeten… Sommige kinderen hebben meer moeite dan andere kinderen om hun gedrag, gedachten of gevoelens te reguleren.

  Zelfregulatie is het vermogen om controle uit te oefenen over gedrag, cognities en emoties. Het stelt kinderen in staat om goede keuzes te maken uit de eigen gedragsmogelijkheden en dit gedrag zelf of samen met anderen te realiseren, evalueren en verbeteren. Zoals controle bij stressvolle situaties, het omgaan met heftige emoties of het tonen van doelgericht gedrag.

 • 11 april tot 13 april

  NVVP Voorjaarscongres

  MECC, Maastricht, Nederland

  Translationele uitdagingen in de psychiatrie

 • 17 april

  6e SWP Hersencongres

  Meervaart, Amsterdam, Nederland

  Gedrag is een belangrijke maatstaf voor onze psychische gezondheid. Bij psychiatrische stoornissen loopt dat gedrag uitdrukkelijk uit de pas. Niet zelden zijn aanlegfactoren daarvan de oorzaak. Er zijn echter ook stoornissen waaraan verstoring van het evenwicht tussen binnen en buiten ten grondslag ligt. Vaak is er dan in iemands ontwikkeling of situatie iets mis gegaan. Bijvoorbeeld als gevolg van abnormale omstandigheden.

 • 20 april

  Jaarcongres KP en KNP

  Jaarbeurs, Utrecht, Nederland

  10 jaar inzicht

  Jubileumcongres Klinisch Psychologen & Klinisch Neuropsychologen

  Als keynote sprekers hebben we voor u uitgenodigd: Pim Cuijpers, Douwe Draaisma en Erik Scherder. Verder heeft de congrescommissie een interessant middagprogramma georganiseerd. Annelies Spek, Iva Bicanic, Wim Snellen & Bert van Rossum, Marjolein de Vugt, Marja Rexwinkel, Trudy Mooren, Jan Baars, Christel Hessels & Joost Hutsebaut, Martin Klein en Anton Hafkenscheid! Zoals u van ons gewend bent, organiseren we ook een mooi intermezzo.

 • 20 april

  Religie, spiritualiteit en de psyche

  Janskerk, Utrecht, Nederland

  De therapeutische relatie in perspectief

  Religie en spiritualiteit spelen in het leven van alledag een steeds prominentere rol. Terwijl de GGz gedurende lange tijd weinig aandacht heeft gehad voor deze thema’s, is er nu een kentering gaande. De erkenning van ‘zingeving’ voor de therapeutische relatie wint handoverhand terrein. Het is een kracht die de behandelaar behulpzaam kan zijn. Maar die soms ook stevig in de weg kan staan, ongeacht om welke levensbeschouwelijke invulling het gaat.

 • 25 april

  Voorbij de weerstand

  Congrescentrum UPC KU Leuven, Kortenberg, België

  Kortdurend en toch in de diepte!

 • 5 mei tot 9 mei

  APA Annual meeting

  -, New York City, Verenigde Staten

  De jaarlijkse APA vergadering vindt in 2018 plaats in New York. Voor meer informatie over deze bijeenkomst, houd de website in de gaten.