Agenda

 • 17 mei tot 7 juni

  Basistraining Therapeutisch Psychologisch Onderzoek bij adolescenten en hun systeem

  BCN Capelle a/d IJssel, Capelle aan den IJssel, Nederland

  Wilt u leren hoe u de adolescent en zijn/haar systeem weer meer “empowered”  kunt laten voelen voor de volgende stap in hun proces? Dan is dit voor u de juiste training.

 • 23 mei tot 24 mei

  CAARMS-training

  Kenniscentrum Phrenos, Utrecht, Nederland

  Comprehensive Assessment of At Risk Mental States (CAARMS) is het meetinstrument waarmee vastgesteld kan worden of iemand at risk is voor het ontwikkelen van een psychose. De uitkomst kan zijn: geen risico, Ultra Hoog Risico (UHR) of psychose. Bij een UHR-profiel is vroegtijdig cognitieve gedragstherapie bieden effectief en kostenbesparend in het voorkomen van een psychose. Bij constatering van psychose wordt snel doorverwezen naar specialistische behandeling om de duur van onbehandelde psychose zo kort mogelijk te houden.

 • 24 mei

  Symposium Dynamische Tropenjaren

  Rode Hoed, Amsterdam, Nederland

  Dynamische Tropenjaren

  Moe, huilerig, uitgeput, het gevoel te falen… Een depressie, burn-out of relatieproblemen…

 • 24 mei

  Je ziet het pas als je het kent

  Regardz Planetarium, Amsterdam, Nederland

  Status Mentalis - het psychiatrisch onderzoek

  In de dagelijkse praktijk kan (of hoeft) het psychiatrisch onderzoek niet altijd in extensie uitgevoerd worden. Maar als professional behoor je wel de kennis en vaardigheden in huis te hebben. Weet u het verschil tussen rumineren en piekeren? Of tussen inactiviteit, inertie, initiatiefverlies, lethargie, psychomotorische vertraging en psychomotorische remming? Wilt u meer weten over hyperreflexibiliteit en aprosodie? Of over de misidentificatiesyndromen (Capgras, Cotard, Fregoli)?

 • 6 juni

  Masterclass Narcistische Persoonlijkheidsstoornis

  Conferentiecentrum de Kapel, Zeist, Nederland

  In deze masterclass zal psychiater Lois Choi-Kain ingaan op alle in’s en out’s in de behandeling van de Narcistische Persoonlijkheidsstoornis (Narcissistic Personality Disorder = NPD) en hoe deze stoornis vaak samen gaat met en invloed heeft op (de
  behandeling van) andere aandoeningen alsook op het therapeutisch proces.

 • 7 juni

  GIT-PD congres

  Van der Valk Utrecht, Utrecht, Nederland

  Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen presenteert in samenwerking met het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen het GIT-PD-congres op vrijdag 7 juni 2019 in het Van der Valk hotel te Utrecht.

  Tijdens dit congres maakt u kennis met het GIT-PD-model. Het GIT-PD-model heeft als insteek een evidence based psychotherapeutische behandeling te bieden aan álle patiënten met een persoonlijkheidsstoornis en is het antwoord op vele inhoudelijke én organisatorische vraagstukken die naar voren komen in dit ingewikkelde speelveld.

 • 7 juni

  Agressie

  Museum Singer, Laren, Nederland

  Gestolde boosheid en openlijke woede

 • 13 juni

  Verder kijken verder komen - Een blik op de toekomst van de forensische psychiatrie

  De Doelen, Rotterdam, Nederland

  In de forensische psychiatrie worden steeds meer technologische vernieuwingen ter verbetering van assessment en behandeling ontwikkeld, getest en geïmplementeerd. Te denken valt aan het gebruik van zogenaamde mobiele wearables waarmee psychofysiologische gegevens van patiënten kunnen worden verzameld, geanalyseerd en geïmplementeerd. Hiermee kan bijvoorbeeld de hartritmevariabiliteit en huidgeleiding worden gemeten ter voorspelling van agressie.

 • 16 juni tot 20 juni

  Nascholing Riga

  -, Riga, Letland

  Het verwerven van autonomie is een logisch einde van de adolescentie, maar is dit in deze tijd wel zo simpel? Wat voor een effect heeft trauma op verhoudingen in gezinnen en hoe beïnvloedt dit weer de ontwikkeling van individuele gezinsleden?

 • 20 juni

  Congres Behandeling van complexe suïcidaliteit

  Green Village, Nieuwegein, Nederland

  De prevalentie van suïcide is hoog, in Nederland plegen gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord. Voor hulpverleners in de ggz is de behandeling van cliënten die suïcidale gedachten en gevoelens hebben niet eenvoudig. Zeker niet als het om complexe, comorbide problematiek gaat zoals bijvoorbeeld depressie, persoonlijkheids- of ontwikkelingsproblematiek, angst- en/of dwangstoornissen.